Prioriteti u 2018. godini

Prema najavama čelnika baranjskih jedinica lokalne samouprave, prioriteti u 2018. godini su različiti, ali razvojni. U Belom Manastiru dva su cilja oporavak gospodarstva i pomoć gospodarstvenicima te povećanje pomoći najugroženijim skupinama u cilju zaustavljanja odljeva radno sposobnih.
Povećanje broja stipendija, povećanje naknada za novorođenčad na 2.000 kuna, snižavanje cijene boravka u vrtiću, grad Beli Manastir je izdvojio više od 1,4 milijuna kuna za socijalna davanja, subvencionirane su stanarine, odvoz otpada, komunalne naknade i slično, za što je izdvojeno više od 200.000 kuna. Tu su još uskrsnice za umirovljenike te božićnice u ovoj godini. I dalje ćemo subvencionirati ljetovanje djece, participaciju vrtića, troškove nabave školskog pribora i još puno toga, rekao je gradonačelnik Tomislav Rob.
Naglasio je kako će se puno više pozornosti posvetiti do sada zanemarenim gospodarstvenicima i njihovim problemima.

{mp3}2017/rob018{/mp3}

U Općini Darda prioritet je realizacija 26 milijuna kuna vrijednog projekta iz Fondova Eu-a kojim će se preurediti središte Darde sa 3 kružna toka, novim parkirališnim mjestima, biciklističko – pješačkom stazom i drugim urbanim sadržajima. Osim toga 10 milijuna kuna osigurano je za nastavak gradnje vrtiće, a slijedi i uređenje Romskog doma.
Kako je bilo i obećano do Nove godine završena je prva faza obnove centra s prvim kružnim tokom. S lijepim vremenom nastavljaju se radovi, rekao je načelnik Općine Darda Anto Vukoje.

{mp3}2017/vukoje018{/mp3}