Prijetnje i u CZSS Beli Manastir

Nakon ubojstva u đakovakom Centru za socijalnu skrb prije dva mjeseca, raste broj napada i incidenata na socijalne radnike, a prije nekoliko dana prijetnje su se mogle čuti i ispred belomanastirskog Centra za socijalnu skrb.. 39-godišnji Baranjac u petak je zaprijetio zaštitaru na ulazu u CZSS Beli Manastir kako će doći s kalašnjikovom i ponoviti ono što je bilo u Đakovu.

Dogodilo se to nakon što mu je zaštitar rekao da ga nitko u Centru ne može primiti te da dođe 26. rujna, za kada je i dobio poziv iz Centra. “Nakon tragedije koja se dogodila našim kolegama u Đakovu odlučili smo da ćemo sada svaku pa čak i najbenigniju prijetnju prijavljivati policiji, jer želimo da se tako nešto više nikada i nikome ne dogodi. U ovom slučaju sve je ostalo na prijetnji, a nije bilo ni fizičkog sukoba“, rekao je Đimi Fuštin, ravnatelj belomanastirskog CZSS-a.
Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostora koje u koristi 39-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više komada vojnog oružja, protuoklopnu i minobacačku minu, više kilograma eksploziva TNT I PEP 500, dimne i ručne bombe, aluminijske detonatore, više komada raznog streljiva i dijelova za oružje. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku.