Prijavite problem putem CityHUB-a

Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš sa svojim je suradnicima predstavio javnosti mobilnu aplikaciju za prijavu komunalnih problema pod nazivom CityHUB koja korisniku omogućuje prijavu fotografijom i opisom određeni problema na području Grada.

Naši sugrađani trebaju preuzeti aplikaciju na svoj mobilni uređaj, a problem prijavljuju anonimno. Aplikaciju smo kupili od tvrtke ‘Let me do’ iz Osijeka.‘ kaže Doboš i dodaje kako se mogu prijaviti primjerice nepropisno parkiranje na zelenoj površini, grafiti, neispravna ulična rasvjeta, divlje deponije, štete na javnim površinama i mnogi drugi problemi.

Aplikacija se sastoji od nekoliko modula – komunalno redarstvo, gradske vijesti i gradski vodič. Sve što trebate napraviti je uslikati problem, izabrati kategoriju i prijaviti ga nadležnoj službi. Osim fotografije i opisa, aplikacija automatski bilježi i lokaciju. Aplikacija je obostrana, što znači da osim zaprimanja prijava, gradske službe će također obavještavati građane o nestanku struje, zatvaranju ceste i slično. Aplikacija se besplatno preuzima putem iOS i Android platforme, a u planu je i podrška za Windows uređaje.

CityHub aplikacija prisutna je u drugim gradovima na području Hrvatske i ima službenu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/CityHubApp/