Prekodravac u Brifingu o sigurnosti i ”represiji”

O stanju sigurnosti u Baranji, prigovorima o pojačanoj policijskoj represiji u emisiji Brifing govorio je načelnik PP BM Predrag Prekodravac. Stanje sigurnosti je zadovoljavajuće jer je za 40 % smanjen broj kaznenih djela uz 80 posto riješenosti. Komentirao je i policijsku ”represiju” u Baranji, koja rezultira znatno većim brojem ispisanih kazni protiv vozača motornih vozila, ali i bicikala, u odnosu na druge policijske uprave.
{mp3}prekodravac stanje{/mp3}
Podaci koji su objavljeni za cijelu Hrvatsku, govore kako je u Osječko baranjskoj županiji policija napisala najviše kazni. Je su li podaci o tri puta više kazni nego u nekim drugim županijama točni i gdje je najveći problem, Prekodravac   je istaknuo bicikliste pod utjecajem alkohola i medijskim napisima izvučenim iz konteksta…
{mp3}biciklisti{/mp3}
Turizam kao grana u ekspanziji koja nudi dobra baranjska  jela i pića ne ide sa pojačanom policijskom represijom. Načelnik Prekodravac je odbacio takve tvrdnje i ustvrdio kako nema policijskih zasjeda te da policija nije prepreka baranjskom turizimu.
{mp3}turizam{/mp3}