Predstavio se i Živi Zid

Nositelje liste Živog zida za gradsko vijeće Belog Manastira Andrej Jurić održao je druženje s građanima na belomanastirskoj tržnici te predstavio svoj program za bolji grad.

Informirali su građane o onom za što će se zalagati u gradskom vijeći te razmijenili mišljenja i poslušali savjete i kritike. Simbolično su dijelili “mast i kruha” i prirodni domaći sok te na taj način građane vratili u djetinjstvo. Također, cilj je bio potaknuti proizvođače na što veći organski uzgoj domaćih prehrambenih proizvoda čemu Baranja treba težiti, a istovremeno skrenuti pozornost potrošača odnosno kupaca na kvalitetu i tradiciju domaće proizvodnje, ističu u Živom Zidu.

Među ciljevima za koje će se kao gradski vijećnici zalagati istaknuli su socijalnu politiku koja sadrži zalaganje za besplatno školovanje i besplatni vrtić, borbu protiv isključivanja struje i vode, omogućavanje besplatnog pravnog savjeta vezanog za probleme ovrha, blokiranih računa i dr. Uz to zalagat će se za razvitak gospodarstva, poticanje ekološke i organske poljoprivrede, protiv GMO hrane, manji troškovi za investitore, smanjenje plaće državnim službenicima u gradskoj upravi i dr.