Predsjednica u Batini

Prvi puta u svom mandatu, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Baranju. U središtu Batine, na novoobnovljenom trgu  dočekali su je brojni građani, djeca i članovi KUD-ova koji su popričali i slikali se s predsjednicom. Nakon što je zaplesala kolo s domaćinom, načelnikom  Općine Draž Stipanom Šašlinom obišla je putničku luku i upoznala se s potencijalom od čak 300 najavljenih kruzera ove godine. U prostorima memorijalnog centra Batinske bitke susrela se sa svih 8 baranjskih načelnika i gradonačelnikom Belog Manastira te dožupanom Draganom Vulinom.
Odlazak mladih iz Baranje, zemljišna diskriminacija, problemi OPG-a te potencijali Baranje bile su teme razgovora predsjednice s načelnicima, rekao je načelnik Šašlin.
{mp3}saslin kolinda{/mp3}

Skrenuti pozornost na probleme u Baranji i pokušati pokrenuti gospodarstvo i nova radna mjesta te tako zadržati stanovništvo, svrha je posjeta Baranji, rekla je predsjednica.

{mp3}kolinda svrha{/mp3}

Većinu nagomilanih problema može se riješiti isključivo kroz Zakone i državna tijela, naglasila je predsjednica.

{mp3}kolinda problemi{/mp3}
Posjet Baranji predsjednica je završila u Draž planini, gdje je prema vlastitoj želji kušala fiš paprikaš, pečenu ribu i piletinu.