Poklon paketi za odlikaše

Forum mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj i ove godine je objavio natječaj za upravljanje talentima pod nazivom „Znanjem do lakšeg prosperiteta“ – 33 učenika iz osnovnih škola i 3 učenika iz srednje škole – preuzeli su paket sa školskim priborima.

FMPDH osnovan je 16. listopada 2001. godine na inicijativu nastavnika iz mađarskih škola u Hrvatskoj. Tijekom proteklih godina istaknutu ulogu ima u osiguranju uvjeta za zastupanje interesa i stručne naobrazbe mađarskih pedagoga u Hrvatskoj, odnosno u očuvanju, popularizaciji obrazovnog sustava na mađarskom jeziku, za koju svrhu su organizirali niz usavršavanja i programa. Priznavši njihov trud, od Mađarske dobivaju izdašne potpore, stručna organizacija više godina pripada među institucije od nacionalne važnosti, i već neko vrijeme je partner u različitim programima Državnog tajništva nacionalne politike Mađarske.

Učenike s dobrim rezultatima trudimo se nagraditi na razne načine, između ostaloga iz tog razloga godinama objavljujemo i natječaj  „Znanjem do lakšeg prosperiteta“ – rekao je Kristijan Palinkaš, voditelj ureda FMPDH, koordinator programa, koji je još dodao da program podržava zaklada Bethlen Gábor.

Na natječaj su se mogli javiti učenici koji se obrazuju na mađarskom jeziku u Hrvatskoj, s iznimnim nastavnim rezultatima iz viših razreda osnovnih škola (6-8. razreda), te iz srednje škole (2-4. razreda). Uvjetima natječaja, slično kao i prošle godine, udovoljilo je ukupno 36 učenika. Dobitnici su osvojili bluetooth slušalice i paket školskih pribora za olakšanje učenja.