Piletina u umaku od kikirikija

Sastojci (za 4 osobe)

4 žlice ulja (za kikiriki, a onda kasnije koliko vam još bude “falilo” da ispečete kockice piletine)
10 dkg prženih kikirikija
50 dkg odkoštenih pilećih prsa
0,30 l vrhnja za kuhanje
2 pune velike žlice kikiriki maslaca
po želji: papar, sol, peršin, vegeta

prilog:
riža, kukuruz šećerac
zelena salata

Postupak pripreme

Kikiriki usitnite na manje komadiće, to ćete najlakše napraviti tako da ih zamotate u kuhinjsku krpu te zavežete čvor, a onda lupite nekoliko puta po njima batom za meso .

Usitnjeni kikiriki popržite na ulju dok ne potamni, a zatim ga sklonite s ulja u neku posudu.

Piletinu narežite na male kockice i pržite, na laganoj vatri, na ulju na kojem ste pržili kikiriki (naravno trebat ćete dodati još malo ulja) dok ne bude potpuno pečena, a zatim joj dodajte prethodno uklonjeni kikiriki te pomješajte. posolite, popaprite te još kratko miješajte na laganoj vatri, a zatim zalijte s vrhnjem za kuhanje. kuhajte na laganoj vatri još 7, 8 min mješajući. ako se čini da je umak previše gust, dodajite postepeno male količine mlake vode.

Dodajte dvije pune žlice kikiriki maslaca, mješajte dok se kikiriki maslac ne rastopi. Kada se umak počne zgušnjavati (naravno, ako je pregust, dodajete i još malo vode) dodajte prstohvat peršina i pola male žličice vegete.

Dobro promješajte i sklonite s vatre. Poslužite s kuhanom rižom te u nju umješjte kukuruz šećerac.