Peran predstavio program, kritike gradonačelniku

Nakon promjena na čelu belomanastirskog HDZ-a, danas se prvi puta na novinskoj konferenciji predstavio novi povjerenik HDZ-a Marijan Peran. Posljednja događanja na sjednicama vijeća, gdje je tek iz četvrtog puta usvojen proračun za 2016. godinu, razlog su sazivanja današnje konferencije. Peran je podsjetio na izostanak najavljenih investicija, prije svega stadiona, Doma u Branjinom Vrhu, dječjeg vrtića i niza drugih obećanih projekata. Podsjetio je kako je proračun temeljen na sredstvima iz EU-a, ali da međunarodne ugovore o realizaciji sredstava gradonačelnik ne smije potpisati zbog njegove pravomoćne presude.
Za stadion je 2009. godine bila pripremljena sva dokumentacija, ali je Doboš poništio natječaj, o Domu u Branjinom Vrhu se priča već 6 godina, kao i o mrtvačnici na novom groblju. Učinjeno nije ništa, tvrdi Peran.

{mp3}peran hdz{/mp3}
Vijećnici u Gradskom Vijeću Saša Šipek i Ivan Vukelić govorili su o namjeri ukidanja Mjesnih odbora te o zapošljavanju stranački podobnih u gradskim tvrtkama te stanju u prigradskim naseljima.

Gradonačelnik Doboš je u svojoj reakciji ponovio kako su svi koji su htjeli čuti, njegovu poruku o pravomoćnoj presudu – čuli. Reagirao je i na navode o zaustavljanju gradnje  stadiona, dječjeg vrtića i zapuštenosti Šećeranskog jezera i biciklističkih staza.
{mp3}dobos reakcija{/mp3}