Paulić u Brifingu

Od studenoga prošle godine kada je na snagu stupila Vladina uredba koja gradovima i općinama nalaže da u roku od tri mjeseca odluče kako će organizirati razvrstavanje i odlaganje otpada, do sada je to učinio samo grad Beli Manastir. Za Općine Darda i Kneževi Vinogradi sredstva su osigurana tako da bi do kraja godine  trebali završiti reciklažna dvorišta. O načinu prikupljanja i odlaganju 48 vrsta otpada, u emisiji Brifing govorio je direktor Baranjske čistoće Damir Paulić.

{mp3}2018/paulic sortiranje{/mp3}

Problem gotovo svakog kućanstva je glomazni otpad koji ne spada ni u jednu kategoriju bilo komunalnog bilo sortiranog otpada. Stoga je Baranjska Čistoća za ožujak i travanj pripremila akciju besplatnog odvoza glomaznog otpada, uz prethodnu prijavu adrese u sjedište tvrtke. Isto tako, građevinari će se konačno moći riješiti građevinskog otpada, odnosno šute, koja će se moći odložiti na gradskom odlagalištu.

{mp3}2018/paulic glomazni{/mp3}

Paulić je spomenuo jedan od novih projekata – poslovni centar koji će biti otvoren na gradskoj tržnici s funkcijom približavanja tvrtkinih usluga građanima, dok će jedna od glavnih inovacija implementirana u njega biti projekt Gradske režije. Na tom će se mjestu moći plaćati usluge Baranjske čistoće, a poslije i svih ostalih režija vezanih uz grad. Drugi projekt je gradski prijevoz, za koji Paulić ima pripremljen projekt, a tvrdi kako bi bio isplativ.