21. Pannonian Challenge

panonnian 2020
panonnian 2020

Skate parku Pannonian u Osijeku bio je domaćin atraktivnih natjecanja 21. izdanja festivala ekstremnih sportova Pannonian Challengea.

 

Uz sudjelovanje oko 200 natjecatelja iz Europe četverodnevni festival se održava uz moto „stari datum, novi doživljaj“, a zbog epidemioloških razloga prvi put bez gledatelja, ali zato uz snažnu promociju i live prijenose preko društvenih mreža.

Župan Ivan Anušić uručio je najsjajniju medalju Jacku Clarku, najboljem u BMX Freestyle disciplini. Drugo mjesto osvojio je Istvan Calliet iz Francuske, Daniel Dhers iz Venezuele je bio treći, a najbolji hrvatski natjecatelj Marin Ranteš bio je peti.

Osječki 21. Pannonian Challenge je održan kao jedini u Europi i svijetu, dok su svi ostali otkazani. Naravno, zbog epidemioloških razloga održan je bez publike, no vožnje natjecatelja su bile zaista kvalitetne te nam je zaista drago što se festival održao u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji i da su na njemu nastupili najbolji svjetski natjecatelji u tim kategorijama, a ujedno smo pokazali da i u tako posebnim situacijama možemo odraditi vrhunski posao. Bila je to odlična prilika za veću vidljivost naše županije, Slavonije i Baranje te zahvaljujem organizatorima koji su festival pokrenuli prije 21 godini i sada ga vode, a mi ćemo im i dalje biti potpora – rekao je župan Anušić prilikom dodjele medalja.

Posljednji događaj 21. Pannonian Challengea bit će sutra (u nedjelju) – natjecanje u disciplini Romobil (Scooter).

panonnian 2020

Pogledajte GALERIJU FOTOGRAFIJA

Izvor: Osječko-baranjska županija