Osnivanje JPVP Baranja

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o osnivanju ‘Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Baranja’. Uz Grad Beli Manastir, osnivači su sve baranjske općine osim Čeminca i Bilja. Vatrogasna postrojba Baranja provodit će mjere zaštite od požara i eksplozija, gašenja požara, spašavanja ljudi i imovine, pružati tehničku pomoć u nezgodama i opasnim situacijama, te ekološkim i drugim nesrećama.

Novoosnovana vatrogasna postrojba nalazit će se u Belom Manastiru, u postojećem objektu, a ispostave će imati u Dardi, Kneževim Vinogradima i Dražu. Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob zadovoljan je što se dugogovdišnja priča o osnivanju postrojbe privodi kraju..

{mp3}robjpvpbaranja{/mp3}
Sredstva za rad osigurat će osnivači postrojbe u svojim proračunima, Grad Beli Manastir u iznosu od 31%, slijedi Darda s 20%, Kneževi  Vinogradi i Draž sa 15% udijela, Popovac i Jagodnjak sa 6% i Petlovac s 5% udjela. Postrojbom će upravljati Vijeće sastavljeno od predstavnika Grada i općina, te zaposlenika postrojbe, a koje će po osnivanju imenovati Zapovjednika i njegovog zamjenika. Nakon ove usvojene odluke slijedi potpisivanje Sporazuma o osnivanju JPVP Baranja i imenovanje Upravnog vijeća, a v.d. Zapovjednika bit će Goran Bartolić, dosadašnji zapovjednik JPVP Grada Belog Manastira.