Općina Popovac – Poziv za dostavu prvog priopćenja o stanju poljoprivrednih kultura

Radi sagledavanja i utvrđivanja mogućih šteta od posljedica nepovoljnih vremenskih uvjeta dugotrajne suše koji su tijekom proteklih mjeseci zabilježeni na području Općine Popovac, prema dostupnim informacijama dovele su do oštećenja pojedinih ratarskih, povrtlarskih, voćarskih i vinogradarskih kultura, koja bi se mogla odraziti i na visinu prinosa.

U svrhu prikupljanja podataka mole Vas da informativno dostavite Vaše viđenje stanja pojedinih ratarskih, povrtlarskih, voćarskih i vinogradarskih kultura u Vašem OPG-u/pravnoj osobi, odnosno da li procjenjujete da je šteta na Vašim kulturama veća od 30 %. Navedeni podaci ne smatraju se prijavom štete od elementarne nepogode, koja slijedi po možebitnom proglašenju.

Obrazac za prijavu stanja možete preuzeti na linku u nastavku ili u prostorijama Općine Popovac, ispuniti ga i uz moguće fotografije stanja osobno dostaviti u prostorije općine – Antoniu Horvatiću – Poljoprivedno-komunalnom redaru.

Kako bi na dalje informaciju i stanje kultura mogli dostaviti Povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda na području OBŽ te zatražiti proglašenje prirodne nepogode, molimo Vas da Vaše prvo priopćenje dostavite zaključno s 30.08. 2022. do 12,00 sati.

Za dodatna pojašnjenja molimo se obratiti na mob. 098-34-99-21 (Antonio Horvatić),

Obrazac – elementarna nepogoda