Održano predavanje Kako postati i ostati par

Povodom međunarodnog tjedna braka, svjetskog dana braka i Valentinova u prostorijama Grdske knjižnice Beli Manastir održano je predavanje ”Kako postati i ostati par” Elizabete Matuzović iz Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Elizabeta Matuzović naglasila je kako za sve postoji škola i tečaj, a za područje braka i obitelji ne postoji te da tu nastaju pukotine stoga je važno je o ljubavi i braku govoriti češće, a ne samo za Valentinovo.  – Mi pokušavamo analizirati kako je došlo do problema i usmjeriti supružnike na ono što je bilo na početku. Na ono što je temelj zbog kojeg je dvoje započelo ljubavnu priču. Cilj je naći onu slatkoću vina u početku, život u dvoje ne čini samo dobrobit za djecu nego i za parove jer se onda i njihov život kvalitetno poboljšava.

Kolege koje s njom rade u osječkom savjetovalištu susreću se s temama koje su često vrlo mučne i bolne – od zaposlenosti i nezaposlenosti, socijalnog statusa, odnosa s djecom, preljuba, nasilja do traženja izlaza kroz kocku, alkohol, šopingholičarstvo ili prekomjerni rad.  U Savjetovalište dolaze i parovi i osobe pojedinačno, a ono čime se vodimo je da ih potičemo na opraštanje, razumijevanje, nadu i optimizam. Obitelji nisu problem, one su prilika – naglasila je Elizabeta Matuzović.