Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća

U sklopu središnjeg obilježavanja Dana Grada Belog Manastira održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća u Kristalonoj dvorani hotela Patria. Predstavljeni su neki od najvažnijih projekata koji se provode na području Grada, izgradnja Koridora Vc, projekti Intervencijskog plana, poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Beli Manastir i drugi.

Kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića, sjednici je nazočio župan Ivan Anušić, saborski zastupnik i načelnik Općine Draž Stipan Šašlin, saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics, saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi, te ostali gosti.

Za izuzetan doprinos u obrani suvereniteta i neovisnosti Republike Hrvatvatske, Zlatne plakete Grada Belog Manastira “Sveti Martin” dodjeljene su 135. ratnoj brigadi Hrvatske vojske i ratnoj postrojbi IV. Policijske postaje Bell Manastir čiji je pravni sljednik Policijska udruga branitelja Baranje iz Bilja.

Za zasluge u području sporta, društvenih djelatnosti i aktivnosti dodjeljene su Povelje Grada Belog Manastira Bariši Borasu, Nikoli Arcu, Draganu Bertoku i saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju.

Nakon Sjednice, u organizaciji Demokratske zajednice Mađara Hrvatske, održan je prikaz legende o svetom Martinu.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob u programu Radio Baranje čestitao je sugrađanima Dan Grada, podsjetio na neke od najznačajnijih projekata koji se provode na području Grada i odgovorio na pitanje zašto je Beli Manastir dobro mjesto za život.