Održana skupština DVD Karanac

24. veljače 2024. godine u Domu Kulture u Karancu održana je sjednica Skupštine.

Sjednici su nazočili i načelnik općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić sa zamjenicom Ružicom Batori koji su se članovima DVD-a zahvalili na nesebičnom radu i doprinosu zajednici. Radno predsjedništvo u sastavu Šandor Sabo, predsjednik te članovi: Jelena Stankić, Atila Albert i Jožef Geli na početku sjednice pozdravili su brojne goste iz okolice kao i one iz susjedne Mađarske i Srbije: vatrogasce iz Mohača, te DVD-a: Bajmok, Mali Iđoš i Doroslovo.

Na sjednici je usvojeno izvješće o radu vatrogasnog društva u protekloj godini. Zapovjednik DVD Albert Atila posebno je istaknuo aktivnosti u kojima je sudjelovalo brojno članstvo koje trenutno iznosi 90 aktivnih članova. Odjeljenja DVD-a Karanac sudjelovala su na natjecanjima međunarodnog karaktera poput onog u Budimpešti, u Petlovcu na memorijalnom kupu “Franjo Bartolić” te na natjecanju u Moravici (Republika Srbija). Na područnom natjecanju VZ Baranja nastupilo je četiri odjeljenja. Nadalje je u izvješću naglašen rad s najmlađima i osnutak odjeljenja djece koje je sudjelovalo na brojnim natjecanjima u Marijancima, Belišću, Valpovu, Vukojevcima i Petlovcu.

U suradnji s lokalnom zajednicom organizirana je i pokazna vježba u povodu blagdana Sv. Florijana u osnovnoj školi i dječjem vrtiću.

U protekloj godini karanački vatrogasci su sudjelovali na 8 požarnih i 6 tehničkih intervencija. Odlikovanja i spomenice zaslužnim vatrogascima kao i uvjerenja o osposobljenosti dodijelio je zapovjednik VZ Baranja Ivica Novak. Za zasluge u sudjelovanju pri gašenju požara objekta Drava International u Osijeku priznanja su ovom prilikom uručena: Jeleni Stankić, Branku Vuku te Branku Vuku ml. Također su uručena priznanja za sudjelovanje u intervencijama kod poplave u kolovozu 2023. godine: Branko Vuk, Branko Vuk ml., Mikloš Kovač, Jelena Stankić te Perica Trstenjak. Priznanja je dodijelio pročelnik VZ OBŽ Berislav Hengl.

Vatrogasna zajednica OBŽ