Održana radionica na temu zaštite podataka

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Baranja Beli Manastir u suradnji s Hvatskom zajednicom RiF Zagreb organizirala je besplatnu radionicu na temu zaštite podataka.

Aktualno područje polaznicima radionice prezentirao je Darko Terek odvjetnik iz Zagreba, a radionicu je otvorila predsjednica URFD Baranje Marija Kerovec:

{mp3}2018/urfd{/mp3}

Uredbom o zaštiti podataka modernizira se i unapređuje područje zaštite osobnih podataka u cijeloj Europskoj uniji. Nova Uredba Europske unije će se direktno primjenjivati u državama članicama Unije bez potrebe za dodatno prenošenje u nacionalno zakonodavstvo. Navedeni zakonodavni okvir jamči europskim građanima ujednačeno pravo na zaštitu osobnih podataka u cijeloj Europskoj uniji te propisuje mehanizme za lakše koordiniranje aktivnosti nadzornih tijela država članica Unije. Također, novom Uredbom se obveze voditelja obrade i izvršitelja utvrđuju u odnosu na stupanj rizičnosti obrade, čime će se aktivnosti nadzornih tijela upravo koncentrirati na najrizičnija postupanja gdje je mogućnost povrede prava pojedinaca najveća. Što se tiče samih građana, njima će se omogućiti lakši pristup njihovim podacima te će se moći informirati na jasan i razumljiv način o tome kako i u koju svrhu se obrađuju njihovi podaci.

Grad Beli Manastir financirao je ovaj projekt u cijelosti jer je prepoznao važnost informiranja službenika za zaštitu osobnih podataka, rukovoditeljia općih, pravnih i kadrovskih poslova, voditelja računovodstva i financija, te brojnih drugih zainteresiranih na ovu temu. Zadovoljstvo projektom je izrazila i dogradonačelnica Belog Manastira Ivana Bandov Paulić.

{mp3}2018/dogradonacelnica{/mp3}