Odgovor SDP-u na prigovore za odvoz otpada

Direktor Baranjske čistoće, Damir Paulić odgovorio je na priopćenje GO SDP Beli Manastir.

Priopćenje prenosimo u cijelosti;

“Treba malo bolje pročitati Zakon o gospodarenju otpadom kojim je utvrđeno da manjom količinom miješanog komunalnog otpada plaćati će se manja cijena (članaci 73. 75. I 80. zakona).

Tvrdnje ispred organizacije SDP Beli Manastir o nepostojanju dobre suradnje Baranjske čistoće i Grada Beli Manastir su krajnje neosnovane . Baranjska čistoća i Grad Beli Manastir imaju dobru suradnju što se potvrđuje realizacijom brojnih uspješnih projekata (upravo je u realizaciji projekt kompostana, podjela spremnika za selektirani otpad dodijeljenih od Fonda, podjela spremnika za bio otpad, sustav povratnih vreća za zeleni otpad, sortirnica, Gradske autostaze, itd.)

Novi prijedlog odluke o gospodarenju otpadom sukladno zakonu je na raspravi – e savjetovanje na stranicama Grada i svatko može iznijeti prijedlog za unapređenje i poboljšanje javne usluge gospodarenja otpadom pa isto tako i predstavnici SDPa.

Neosnovanim i ironičnim kritikama predstavnici SDP neće građanima se osigurati novi sadržaji. Cijena gospodarenja otpadom Baranjske čistoće je i dalje jedna od najnižih u RH (iznosi 54 kune, dok u sredini gdje je zaposlen Bogatić. M, ista usluga iznosi 66 kn, dok za pravne osobe cijena je četverostruka).

Upravo na ovim temeljima Baranjska čistoća je predložila model izrade novog Cjenika kojim će se zaštiti standard naših korisnika – ne podizanje cijene – što predstavnici SDP Beli Manastir ne žele razumjeti, tj. nije ih briga za zaštitu standarda korisnika, tj. za povećanje cijene.

Pozivanje na neosnovanost računa Baranjske čistoće od strane SDP je nepoznavanje zakona i propisa – treba pročitati članak 17. Uredbe i važeću Odluku. Neprimjereno je – što se savjetuje građane da podnesu prigovor, kada korisnik Bogatić M. nije nikada podnio prigovor za isto.

Strategija SDPa stalnog prozivanja rada Baranjske čistoće i mene osobno, za SDP je kontraproduktivno, što se i pokazalo na lokalnim izborima 2021. godine – povijesni broj mandata. Vjerujemo da građani prepoznaju dosadašnji rad i projekte aktualne pozicije.

Baranjska čistoća, Damir Paulić”