OBŽ reagirala na objavu kartu ‘Velike Mađarske’

Nakon što je na Facebooku djelatnica OŠ ‘Lug’ Viktoria Kelemen povodom 4. lipnja, dana pripadnosti mađarskome narodu, odnosno dana kada je 1920. godine između Antante i Mađarske potpisan Trianonski sporazum kojim je Mađarska izgubila dvije trećine teritorija koji podijeljen između Austrije, Čehoslovačke, Kraljevine SHS i Rumunjske, reagirala je i Osječko-baranjska županija koja je osnivač spomenute škole.

Žalosno je što je kartu Velike Mađarske na svom Facebook profilu podijelila nastavnica koja živi i radi u Hrvatskoj. Osobito neodgovorno za osobu koja je dio odgojno-obrazovnog sustava i još k tome s ambicijom da bude ravnateljica škole. Karta je objavljena ovaj vikend kad se obilježava 103 godine od potpisivanja Trianonskog ugovora, odnosno 103 godine hrvatske Baranje. Riječ je o sve učestalijim provokacijama pa tako i termini tih provokacija nisu slučajni. Stoga je ovakvo ponašanje zabrinjavajuće osobito kada znamo da je riječ o djelatnicima u prosvjeti.” rekao je župan Ivan Anušić.

Kelemen za Večernji.hr izrazila je žaljenje ako je svojom Facebook objavom povrijedila nečije osjećaje: ”Nije mi to bila namjera. Facebook status sam obrisala u međuvremenu.” dodala je.

U OŠ ‘Lug’ nastava na mađarskom jeziku provodi se po modelu A, Viktorija Kelemen jedina je kandidatkinja za ravnateljicu škole.

Foto: Facebook