Obrtnici za stradale od potresa

Upravni  odbor Hrvatske obrtničke komore donio  je odluku o otvaranju posebnog žiro-računa i pokretanju humanitarne akcije naziva „Obrtnici za stradale od potresa“ koja ima za cilj prikupljanje novčanih sredstava za pomoć stradalima od potresa.

Obrtnici iz cijele Hrvatske, kao i kolege obrtnici iz drugih zemalja pokazali su ogroman interes za pomoć stradalim područjima, pa ih pozivamo da se  uključe i uplate sredstva na žiro račun otvoren za donacije. Prikupljena sredstva bit će namjenski raspoređena tamo gdje je pomoć najpotrebnija.

Broj žiro-računa na koji se mogu uplatiti donacije je

HR29 2340 0091 5111 1052 1
s pozivom na broj HR00  OIB uplatitelja.
Za uplate iz inozemstva potrebno je navesti swift adresu: PBZGHR2X

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec s kolegama obrtnicima posjetio je, odmah nakon potresa,pogođeno područje. Mnogi obrtnici ostali su bez prostorija za rad, ali i vlastitih domova, materijalna šteta je velika te je pitanje kada će uopće moći ponovno pokrenuti poslovanje.

Hrvatska obrtnička komora se odmah aktivno uključila nabavkom  agregata, plastične folije za pokrivanje uništenih krovišta, grijalica i ostalih potrepština te organizirala dostavu kruha u Petrinju, pripremu  toplih obroka putem Cehova ugostitelja i sl.

Pomoć u saniranju štete uzrokovane potresima na ovom području bit će potrebna kroz duže vrijeme, stoga svi oni koji su na bilo koji način oštećeni, moraju znati da nisu prepušteni sami sebi.

U ovu humanitarnu akciju aktivno se uključila i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije sa svojim Udruženjima te pozivamo i sve ostale da se pridruže.