Obnovljena zgrada GDCK Beli Manastir

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir predstavljen je dovršetak obnove zgrade Crvenog križa po kriterijima energetske učinkovitosti i zaštite okoliše koju ju sa 78% sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ostatak sredstava osigurali su donatori, Osječko-baranjska županija (53.000 kn), tvrtka Belje (25.000 kn), Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije (16.500 kn), Grad Beli Manastir (11.900 kn), Hrvatski Crveni križ (5.000 kn), te općine Draž, Jagodnjak, Popovac, Petlovac i Kneževi Vinogradi, čiji su predstavnici nazočili predstavljanju.

Projekt koji je pripremila BARA vrijedan je 450 000 kuna, izvođač radova bila je tvrtka Zadravec, a stručni nadzor vodila je tvrtka Trinas projekt. Zgrada Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir jedina je zgrada u vlasništvu HCK u Hrvatskoj na kojoj su izvedeni radovi rekonstrukcije vanjske ovojnice, ugradnje PVC stolarije, fasada, kompletan krovni pokrov, te uvođenje plinskog centralnog grijanja i postavljanje energetski učinkovite rasvjete. Predsjednik CK Beli Manastir Damir Mendler zahvalio se svim sudionicima i donatorima koji su sudjelovali u ovom projektu i najavio kako će pokušati prikupiti sredstva i za unutarnje uređenje prostorija koje su od velike važnosti svim stanovnicima Belog Manastira i Baranje.