O tehničkoj kulturi i nagradama u Brifingu

Krajem prošle godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja dodijeljene su državne nagrade za izniman doprinos razvoju tehničke kulture “Faust Vrančić”. Između 14 nagrađenih našla su se dva Baranjca Tibor Boni i Marko Pinjuh te Antun Šikić predsjednik Centra tehničke kulture Čeminac. Tibor Boni je dopredsjednik Zajednice tehničke kulture u Belom Manastiru i stručni učitelj savjetnik u 1. srednjoj školi Beli Manastir.  U emisiji Brifing podsjetio je kako su u Belom Manastiru u tijeku Zimske radionice tehnike i iskoristio priliku kako bi naglasio potrebu veće zastupljenosti tehničke kulture u školstvu i to kao praktičan rad.
U tehničkoj kulturi sam 20-ak godina i nagrada Faust Vrančić bit će poticaj za daljnji rad s djecom, od kojih su neki postigli ozbiljne rezultate u svojoj struci vezanoj za tehničku kulturu, rekao je Boni.

{mp3}boni brifing{/mp3}

Marko Pinjuh, je u javnosti poznat zbog svog vakuumskog motora, koji omogućava uštedu energije za 40 posto. Antun Šikić u tehničkoj kulturi je već 30-ak godina, vodi osječki centar tehničke kulture i centar u Čemincu.

Državna nagrade “Faust Vrančić” najveća je nagrada koja se u Republici Hrvatskoj može dobiti što se tiče polja tehničke kulture. Stoga smo iznimno sretni što je prepoznat naš rad, a ova nagrada značajna je za Čeminac i za cijelu Baranju, rekao je Šikić.

{mp3}sikic brifing{/mp3}