Novo reciklažno dvorište

Odlaganje otpada na Reciklažno dvorište u Bilju koje je izgrađeno na prostoru bivše divlje deponije besplatno je za sve stanovnike općine.Tim povodom je održana Završna konferencija i predstavljanje projekta Reciklažno dvorište Općine Bilje.

Projekt je ukupne vrijednosti 4,3 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva EU-a iznose 3,5 milijuna kuna,a Općina Bilje je iz svog proračuna izdvojila 500.000 kuna. Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj istaknuo je kako je put od ideje do realizacije bio dosta dug. Nisu samo građevinski radovi ono što obuhvaća projekt već su tu i edukativne aktivnosti usmjerene prema Dječjem vrtiću i Osnovnoj školi, a radit će se  i dvojezične brošure. Mjesto gdje će se na ekološki prihvatljiv način zbrinuti otpad te tako izbjeći divlje deponije.

{mp3}2020/cile reciklaza1{/mp3}

Spomenuo je i odlaganje građevinskog otpada:

{mp3}2020/cile reciklaza2{/mp3}

 

Direktor Baranjske čistoće Damir Paulić dodao je kako novootvoreno Reciklažno dvorište u Dunavskoj ulici može zaprimiti 48 vrsta otpada, a za neke od njih moguće je dobiti i tzv. okolišni poticaj, odnosno financijsku naknadu.

Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta u Bilju je svakog radnog dana od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati, dok je u slučaju veće količine otpada moguće dogovoriti zbrinjavanje i izvan radnog vremena.