Novi projekti i sredstva za baranjske udruge

”Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i općini Darda te Benkovcu, Petrinji i Vukovaru” projekt je koji je danas potpisan u Belom Manastiru. Radi se o potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstva regeneraciji malih gradova na ratom pogođenim područjima. Usmjeren je na poboljšanje socio – ekonomskih i životnih uvjeta, kroz razvoj i unapređenje socijalnih usluga i sadržaja te pripremu i provedbu participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti za stanovnike gradova ovih gradova. Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović tvrdi kako će to kroz EU projekte pomoći obnovi socijalne sigurnosti u spomenutim dijelovima RH.

{mp3}2020/aladrovic{/mp3}


Ukupni iznos projekta je je 76.3 milijuna kuna, pojedinačno Udruga Da.R.Da. Dajmo radost Dardi“ – CK Općinsko društvo Darda dobiva 1.2milijuna kuna, Uključimo isključene: zapošljavanje mladih za dobrobit populacije treće dobi s područja općine Darda“ – Matica umirovljenika Općine Darda, sa 1.3 milijuna kuna, projekt ”Dnevni centar za djecu i mlade“ – Projekt PGDI-ja od 1,2 milijuna kuna, nadalje „Aktivni u mladosti – aktivni u starosti“ – HKUD “Darda” od oko 1.4milijuna kuna, „Prema sigurnijoj socijalnoj budućnosti“ – Prijatelji svetog Martina, Beli Manastir od oko 1.3 milijuna kuna, projekt „Znanjem do uspjeha – IT akademija Darda“ – Općina Darda od oko 1.4 miijuna kuna.

{mp3}2020/rob projekti{/mp3}
Dožupan Goran Ivanović Lac naglasio je važnost ovoga projekta zbog potrebe obnove ne samo gospodarstva i domova nego i drugih segmenata života u ratom zahvaćenim područjima.

{mp3}2020/lac{/mp3}