Nova zgrada Gradskog stadiona u Belom Manastiru

U sklopu Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda te projekta Gradski sportski park, dovršena je izgradnja glavne zgrade gradskog stadiona kojim će upravljati Zajednica športskih udruga Grada Belog Manastira, najavljeno je to na nedavnoj Završnoj konferenciji ovog projekta.

U tijeku je Javna nabava za izgradnju pomoćnog terena prema najnovijim FIFA-inim strandardima koji bi trebao biti gotov do jeseni, uslijedit će revitalizacija glavnog terena te izgradnja atletskih staza. Sama zgrada Gradskog stadiona je hidroizolirana sa solarnim sustavom, a uskoro kreće i izgradnja nadstrešnice, najavio je na završnoj konferenciji gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, te nabrojao što će sve zgrada sadržavati..

Gradonačelnik Tomislav Rob

Osječko-baranjska županija i HNS sudjelovat će u financiranju i budućim projektima, rečeno je na konferenciji. Prvi dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović Šimunović obećao je nastavak podrške od strane Hrvatskog nogometnog saveza.

Ante Vučemilović-Šimunović, HNS

Tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković pojasnio je na koji je način Županijska sportska zajednica dala doprinos razvoju sporta i ovom projektu…

Tajnik ŠZ OBŽ-e Dubravko Ižaković

Projekt gradski sportski park sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ kroz Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima te je dio Intervencijskog plana grada Belog Manastira i Općine Darda.