NOVA navijačka pjesma – “Idemo Hrvatska”

Jedan od najuspješnijih autora i glazbenih producenata novije generacije, Zetz, okupio je jake glasove domaće glazbene scene s kojom je, uoči Svjetskog nogometnog prvenstva, otpjevao novu navijačku pjesmu „Idemo Hrvatska”.

Svojevrsnu „pjevačku reprezentaciju” uz Zetza čine velikim dijelom Slavonci – Pero Galić, Mario Roth i Igor Delač, a tu su i Giuliano te Ivan Penezić. Energičan ritam, zarazan refren i radiofoničan zvuk garancija su uspjeha ove navijačke pjesme u radijskom eteru i odličnog prijema kod slušatelja i publike diljem Hrvatske i dijaspore.

Autori glazbe i teksta su Zetz (Ivan Zečić) i Miroslav Zečić, koji zajedno čine autorsko-producentski tim Hit Factory. Moćan aranžman i modernu glazbenu produkciju potpisuje Zetz.

Iako se slične namjenske pjesme planiraju i snimaju znatno unaprijed, zanimljivo je da je pjesma „Idemo Hrvatska” nastala gotovo sasvim slučajno. 

„Iskreno, ni na kraj pameti nam nije bila ideja da snimimo navijačku pjesmu. „Otkrili” smo je sasvim slučajno preslušavajući demo snimke koje smo snimali sa ženskim vokalom. Jedna pjesma je, iako drugačije tematike, u sebi sadržavala stih „nek gore srca vatrena“ i već u startu imala odličnu energiju i poletan refren. Shvatili smo da bi se od te demo verzije mogla napraviti odlična navijačka pjesma. U tom trenu je svjetsko prvenstvo bilo udaljeno tek mjesec i pol dana i to nam se učinilo kao savršena prilika. Moj prijatelj Ivan Penezić snimio je demo verziju nove, navijačke pjesme pod nazivom „Idemo Hrvatska“. Zvučala je izvrsno i odmah smo znali da imamo pjesmu s velikim potencijalom”, kaže Zetz, koji je isprva mislio tu pjesmu objaviti u suradnji s Igorom Delačem. „Iza nas dvojice već je jedna izuzetno uspješna suradnja s pjesmom „U ritmu ljubavi” koja je poharala vrhove top lista i osvojila nagradu kao najemitiranija pjesma CMC festivala 2019. godine. Ipak, što sam više slušao našu navijačku pjesmu, shvatio sam da bi to bila odlična podloga za „suradnju“ nekoliko moćnih vokala. U glavi sam, uz glasove Igora Delača i Ivana Penezića čuo i glasove Pere Galića, Giuliana i Maria Rotha, koji savršeno odgovaraju takvom tipu pjesme. Svi su oduševljeno prihvatili poziv, što nam je bio kompliment. Ujedno, to je bio i iznenađujuće dobar znak. Rijetko se dogodi da baš svi izvođači kažu da im je neka pjesma odlična. Sve u svemu, skupili smo pravu malu pjevačku reprezentaciju najboljih glasova hrvatske glazbene scene” – rekao je za Radio Osijek Ivan Zečić Zetz.

Foto: Promo / Solaris media