Predstavljena knjiga Anđelka Milardovića

Pandemije, ratovi, demografski lomovi, prisilne migracije kroz povijest civilizacija, globalno društvo rizika i još mnoge teme koje nas okružuju, sadržane su novoj knjizi Anđelka Milardović ”Pandemija Covid-19 i rat Rusije protiv Ukrajine”.

Knjiga je predstavljena u Svečanom foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. „Pandemija COVID-19 i rat Rusije protiv Ukrajine“ izdanje je Instituta za migracijska istraživanja / Instituta za europske i globalizacijske studije Zagreb – Split, a uz autora na predstavljanju su sudjelovali prof. dr. sc. Ivica Šola (Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku), prof. dr. sc. Hrvoje Volner (Filozofski fakultet Osijek) i Marin Ćurić (Hrvatska radiotelevizija). Predstavljanju su nazočili i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić.

Anđelko Milardović (1956. Ogulin), politologiju je studirao u Ljubljani i Zagrebu. Godine 1981. diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu kod profesora Davora Rodina s temom Znanost kao proizvodna snaga. Na istom fakultetu 1986. uspješno je obranio magistarski rad Pojam djelovanja u filozofskoj antropologiji Arnolda Gehlena kod profesorice Branke Brujić.

Dana 10. listopada 1989. doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Doktorat
Spontano i institucionalno političko djelovanje. Sociologijsko političko i politologijsko određenje dva
modaliteta političkoga djelovanja obranio je kod profesora Vukašina Pavlovića.