Nezaposlenost i dalje raste

Broj nezaposlenih u cijeloj Hrvatskoj se povećava, što je u okvirima očekivanja u zimskim mjesecima. S današnjim danom na području Baranje u evidenciji je 5.237 nezaposlenih, što je oko 150 više nego prošli mjesec, ali za  oko 700 osoba manje nego prošle godine. Očekuje se kako će broj nezaposlenih rasti do početka sezonskih radova u poljoprivredi te do početka predsezone na Jadranu uoči Uskrsa.
Potražnja za nekim strukama nije prestala, pa se i dalje traže građevinci, metalski radnici i vozači, rekao je predstojnik Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje regionalnog ureda Osijek Anto Barukčić.
U svim baranjskim općinama i gradu je početkom siječnja zabilježeno povećanje broja nezaposlenih, pa je u Belom Manastiru bilo 1.360 osoba ili oko 200 više nego u prosincu. Za gotovo isti broj porasla je nezaposlenost u Općini Darda gdje se sada bilježi oko 930 nezaposlenih osoba. U Općini Kneževi Vinogradi je sada 610 osoba ili za 60-ak više, a u Općini Bilje zabilježeno je malo povećanje gdje je evidentirano oko 450 osoba.
U općini Jagodnjak broj je malo veći nego u prosincu oko 430, općini Draž oko 380, Popovac 340,  Petlovac bilježi malo povećanje i sada je oko 340, te u Općini Čeminac oko 320 osoba.