“Navečer se srca lome”

silente
silente

Nakon što je odmah po izlasku sletio na trending listu YouTubea gdje se zadržao tjedan dana, spot je u samo nešto više od tri tjedna prešao 145.000 pregleda.

Nova pjesma je zasjela vrhove mnogih radijskih ljestvica diljem države, a prema RTL-ovoj nacionalnoj ljestvici Top.hr, “Mene moje uši lažu” je trenutno najslušanija pjesma u Dalmaciji.

Uspjeh novog singla povukao je emitiranja prošlog singla “Navečer se srca lome”, koji se čak pet mjeseci nakon objave i dalje nalazio na nekim top listama, ali ostalih pjesama iz Silente repertoara. Zbroj svih emitiranja stavlja ih na visoko peto mjesto najizvođenijih izvođača na hrvatskim radio postajama u studenom.

{youtube}_x2QWkcX8Pw{/youtube}

Na novom materijalu bend se zvukovno i produkcijski vratio nekim starijim metodama snimanja koje su, u kombinaciji s novim valom kreativnosti, stvorile zvučnu sliku predstavljenu prvim singlovima “Navečer se srca lome” i “Mene moje uši lažu”, a bit će nastavljene na svim preostalim pjesmama albuma. Jedan od razloga sjajnioh rezultata je i obnovljena suradnja s Nikšom Bratošem, koji je producentski sudjelovao u stvaranju njihovih najvećih hitova.

Akustičnu verziju bend je predstavio jučer u Living Room Acousticu Narodnog gdje su odsvirali i pjesme “Navečer se srca lome”, “Rekla si”, kao i obradu Oliverovog evergrena “Ništa nova”.

Silente – “Mene moje uši lažu” (narodni Living Room Acoustic)

“Mene moje uši lažu” autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, produkciju Nikša Bratoš, a miks i mastering Domagoj Perišić. Bend je iskoristio veliku dvoranu zagrebačkog kluba Tvornica kulture za snimanje spota, uz vodstvo dubrovačkog redatelja i snimatelja Srđana Kokanova. Četvrti studijski album Silentea planiran je za 2021. u izdanju LAA-a.