Na Somijadi najbolji ulov som od 16 kilograma

Održana je tradicionalna 24 “Somijada” u organizaciji ŠRD-a “Linjak” iz Topolja. Somijada se, uz brojne dodatne sadržaje, održavala na Topoljskom dunavcu od 29. do 31. srpnja, a organizatori kažu kako su, s obzirom na nizak nivo vodostaja, ulovi su bili i više nego dobri. Ulovljeno je 8 somova i 2 bassa, od kojih je jedan kapitalni primjerak soma težine 16 kilograma.

Prvo mjesto je osvojio Stjepan Štadler sa dva ulovljena soma ukupne težine 22,200 kg (16kg i 6,200kg). Drugo mjesto pripalo je Ivanu Pašti sa dva soma ukupne težine 5,950 kg, treće mjesto Marku Skeledžiji sa somom težine 5,270 kg, četvrto mjesto Mariu Kralju za soma težine 2,390 kg, te peto i šesto mjesto Mirela Mikola sa somom od 1,440 i Željku Marijanovu sa somom od 240g i 2 basa od 1,135g.

Svi natjecatelji s ulovom su nagrađeni, a dodjeljena je i nagrada za naj uspješniju natjecateljicu. Osvojene nagrade uručio je prdsjednik HŠRS-a Vladimir Sever koji je s Anđelkom Matinćevićem, dopredsjednikom HŠRS-a, predsjednikom ŠRSOBŽ i predsjednikom ZŠRU Baranje održao završi govor.

U sklopu somijade u subotu je održana i “Mala škola ribolova” za kadete i kadetkinje ŠRD-a “LINJAK” Topolje za 18 članova kadeta i kadetkinja. Nakon predavanja uslijedilo je natjecanje u ribolovu na kojem je prvo mjesto osvojio Gabriel Šimon, drugo mjesto Franka Knežević, a treće Lucija Filakov.

Više fotografija na facebook stranici ŠRD Linjak, Topolje