Na koronavirus u OBŽ 171 novopozitivna osoba

U zadnja 24 sata pozitivan nalaz na koronavirus utvrđen je za 171 osobu s područja Osječko-baranjske županije, a testirano je ukupno 444 uzoraka, i to 342 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 102 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ.

 

Na žalost, jučer su preminule dvije muške osobe iz Osijeka, obje hospitalizirane u Respiracijskom centru KBC-a. Rođeni su 1937., odnosno 1948. godine, a imali su i druga teža oboljenja. Novopozitivnim osobama jučer je obuhvaćeno 43 naselja.
Najviše pozitivnih nalaza ima u Osijeku (56), odnosno 69 s prigradskim naseljima (Josipovac 6, Tenja 4 i Višnjevac 3). Slijede Đakovo 14 (23 s prigradskim naseljima Piškorevci 8 i Široko Polje 1), Valpovo 11 (14 s prigradskim naseljima Marjančaci, Nard i Šag), Belišće 8 (11 s prigradskim naseljima Gat 2 i Bistrinci), Donji Miholjac 6 (7 s prigradskim naseljem Rakitovica), Našice  i Čepin po 6, a po 3 imaju Darda i Selci Đakovački.

 

Po dvije novozaražene osobe su iz Ernestinova, Forkuševaca, Josipovca Punitovačkog, Semeljaca, Trnave i Vrbice, a po jednu imaju Antunovac, Beli Manastir, Breznica Đakovačka, Brođanci, Čamagajevci, Dalj, Golinci, Kneževi Vinogradi, Koritna, Kućanci, Kunišinci, Ladimirevci, Niza, Petrijevci, Podgajci Podravski,  Podolje, Satnica i Vladislavci.