Na GP Duboševica kolona teretnih vozila

Zbog sve učestalijih gužvi u teretnom prometu na GP Duboševica, u programu Radio Baranje razgovarali smo s glasnogovornikom PU Osječko-baranjske Zoranom Konom koji je pojasnio razloge stvaranja kolone teretnih vozila, najčešće početkom tjedna, ali i upozorio na još neke najučestalije prometne prekršaje koji za posljedicu imaju prometne nesreće.

Zoran Kon, glasnogovornik PU Osječko-baranjske

U ovakvim situacijama, policija na granici otvora maksilana broj prometnih traka, nastoji osigurati maksimalnu protočnost, no riječ je o prijelazu na kojem važe Schengenska pravila što usporava prelazak granice.” Važno je da vozači prate stanje u prometu kroz program Radio Baranje i putem stranice HAK-a, naglašava Kon i podsjeća da je prometovanje dodatno otežano zbog radova na ŽC Kneževo-Topolje i preusmjeravanja prometa na Duboševicu.

Tijekom prijepodneva kolona teretnih vozila na GP Duboševica bila je oko 5,5 km, a za prelazak granice čeka se i do 4 sata.

Na veliki priljev teretnih vozila prema GP Duboševica utječe i važeća zabrana prometovanja preko GP Donji Miholjac koji je zatvoren za teretni promet, osim u posebnim uvijetima kada određeni autoprijevoznik iz opravdanih razloga traži posebnu dozvolu za prelazak svojih vozila.


Zbog radova na izgradnji belomanastirske obilaznice, povremeno dolazi do kolone teretnih vozila na cesti Beli Manastir – Branjin Vrh i prema Šećeranskom jezeru.