MUDRICA

Emisija za djecu ”Mudrica” svake subote obrađuje određenu temu educirajući zabavljajući naše male slušatelje, te djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Svaka je tema obrađena na način da o njoj govore djeca u studiju uz izravno uključivanje najmlađih slušatelja koji tako aktivno sudjeluju u samoj emisiji. Teme su vezane za aktualna događanja vezana uz djecu kao što je početak i završetak školske godine, blagdanska događanja, dječja natjecanja i postignuti rezultati, knjiga, glazba, film, omiljene životinje itd. U osmišljanje i realizaciju uključena su brojna djeca osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta. Cilj emisije je dati radijskog prostora djeci koji će služiti kao njihov kutak u kojem iznose svoja mišljenja, ideje, stavove i slušaju jedni druge.

Urednica emisije je prof. Lidija Šumiga
Emisija ‘Mudrica’ emitira se svake subote u 09,35h.

MUDRICA 14.6.2014.
Došao je kraj školske godine, a ova Mudrica bila je temom vezana  uz ljeto i ljetne praznike.Pričica “Morski jež” poučila je naše najmlađe slušatelje kako valja biti oprezan pri kupanju u moru. Slijedili su mali savjeti kod sunčanja ( je li sunce zdravo ili štetno?) , a mali belomanastirci ispričali su nam kuda idu za vrijeme ljetnih praznika. Pri kraju emisije u nagradnoj igrici mali slušatelji, koji su se telefonski javili, imali su priliku ispričati kakvi su im planovi na ljetnim praznicima. U odjavi zaželjeli smo svim mališanima sretne i vesele praznike.

MUDRICA 7.6. 2014.
U ovosubotnjoj emisiji najavili smo razdoblje  kraja školske godine koje uvijek prati (nesretno)  pisanje testova, odgovaranja i zaključivanja ocjena.Savjetovali smo učenicima kako ispraviti loše ocjene, a od malih belomanastiraca doznali smo koji su im predmeti ove školske godine bili najdraži a koji baš i nisu. Nakon nagradne igre u kojoj su nam slušatelji pričali jesu li zadovoljni postignutim uspjehom u školi, najavili smo dva zanimljiva događaja – Dan škole “Dr. Franjo Tuđman” Beli Manastir i Susret izviđača Slavonije i Baranje.

MUDRICA 31.5. 2014.
U ovoj emisiji govorili smo o Danu zaštite čovjekovog okoliša koji obilježavamo 5. lipnja svake godine. Poučnom pričicom u kojoj razgovaraju Zemlja i Sunce potaknuli smo mališane na brigu o okolišu.Slijedio je zanimljiv dio o promjenama klimatskih uvjeta na Zemlji (za one malo starije školarce), a na pitanje “što je klima?” dobili smo zanimljive i šaljive odgovore malih belomanastiraca. Imali smo goste iz učeničke zadruge “Mravci znalci” OŠ “Dr. Franjo Tuđman” , a tada je došla na red nagradna igrica u kojoj su nam se javili mali slušatelji i ispričali kako oni čuvaju okoliš.