Novo lice naslovnice

Filozofski fakultet Osijek partner je na odobrenom projektu „MiMladi – novo lice naslovnice“, koji se provodi u okviru projektnog poziva “Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija – faza I“), a koji se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Nositelj je projekta Svjetski savez mladih (SSMH), podružnica Hrvatska. Na projektu uime Filozofskog fakulteta Osijek sudjeluju izv. prof. dr. sc. Daniela Šincek, izv. prof. dr. sc. Goran Livazović, doc. dr. sc. Gordana Lesinger te izv. prof. dr. sc. Željko Pavić (fakultetski koordinator projekta). Navedeni će nastavnici biti angažirani na provođenju webinara te anketnog istraživanja mladih tijekom 2020. i 2021. godine.

Cilj projekta je stručnim edukacijama osposobiti medijske djelatnike koji će stručnim i kvalitetnim medijskim objavama podići svijest o problemima, potrebama i mogućnostima mladih te im pomoći pri zapošljavanju.  Istraživanjem će se ispitati informacijske potrebe s kojima se susreću mlade osobe koje su u potrazi za zaposlenjem, a rezultati istraživanja koristit će se u pripremi stručnih edukacija za medijske djelatnike kako bi bili obučeni i spremni odgovoriti na iskazane potrebe.

Više o samom projektu na poveznicama:

https://mimladi.hr/poduzetnistvo/ssmh-i-ffos-provode-istrazivanje-o-informacijskim-potrebama-mladih

https://mimladi.hr/sviclanci/mimladihr-novo-lice-naslovnice-novi-esf-projekt-svjetskog-saveza-mladih-hrvatska