Migles u Brifingu: Za jedna dan odvezeno oko 50 tona smeća

Tijekom ljeta, Baranjska čistoća je preuzela posao održavanja javnih površina. U emisiji Brifing, direktor Čistoće Branko Migles ustvrdio je kako je u gradu primjetan pomak nabolje na održavanju javnih površina. Do studenog bit će ustrojena i zimska služba, a početkom slijedeće godine i tržnica.
{mp3}migles brifing{/mp3}
Migles je podsjetio na ulogu djelatnika Čistoće tijekom jednodnevne izbjegličke krize, kada je vojarna pripremljena u rekordnom vremenu, a nakon odlaska migranata uklonjeno je sve smeće.
Zahvaljujem svojim radnicima koji su odradili najveći dio posla, tako da se tijekom posjeta premijera Milanovića, samo dan nakon što su grad preplavile izbjeglice, nije moglo primijetiti da je boravio toliki broj ljudi. Za jedan dan prikupili smo oko 50 tona smeća, koliko je ostalo iza njih, naglasio je Migles.
Prikupljanje sortiranog otpada daje dobre rezultate, jer se smanjuje količina ukupnog otpada.  Tako se količina papira  u odnosu na prošlu godinu udvostručila, a plastike i najlona je 50 % više.
Ostaje problem sa staklom koje je vrlo teško prodati, jer su na kraju troškovi prikupljanja odvoza veći od naknade dobivene prodajom. Oko prodaje metala nema problema, međutim skupljači sekundarnih sirovina su brži od djelatnika Čistoće, pa su količine metala zanemarive, tvrdi Migles.
{mp3}migles otpad{/mp3}
Novost je da se tetrapak ambalaža može odlagati zajedno sa papirom, a Migles je apelirao na baranjske općine, da po uzoru na Općinu Čeminac organiziraju kontejnere za odlaganje životinjskih ostataka tijekom zime u vrijeme vrijeme kolinja.