Međunarodna likovna kolonija u Belom Manastiru

Sekcija likovne umjetnosti DZMH ogranka Beli Manastir organizirala je u subotu likovnu koloniju na kojoj su bili sudionici iz Baranje i Subotice.

U okviru DZMH ogranka Beli Manastir, djeluje sekcija likovnih umjetnosti, koja je prije redovito organizirala amaterske kolonije likovnih umjetnosti. Kada se udruga preselila u novo sjedište, sekcija je kratko pauzirala, te se ponovno pokrenula na čelu s Adrijanom Horvatom. Sekcija je prošle subote organizirala likovnu koloniju u Domu Mađara u Belom Manastiru.

U izjavi za list Kepes Ujsag Adrijan Horvat je rekao kako je njihov program postao međunarodni.

-Većina sudionika su bili baranjski amaterski umjetnici, ali je bilo i nekoliko profesionalnih slikara iz Subotice, koji su rado podijelili svoja iskustva, pa smo tako, osim sklapanja prijateljstava, imali prilike i nešto naučiti – izjavio je za naš list organizator umjetničke kolonije.

Svim sudionicima osigurali su platno i boju, a temu je svatko proizvoljno mogao odabrati. Nastala djela će se prikazati na izložbi za nekoliko tjedana. Ugostili su sve sudionike likovne kolonije, i na kraju su od domaćina svi dobili prigodan poklon

Sekcija svoje djelovanje ostvaruje uz potporu Savjeta za nacionalne manjine.

Kepes Ujsag