Matija Balog kandidat za načelnika Općine Bilje

Svoju kandidaturu za načelnika Općine Bilje predstavio Matija Balog, kandidat koalicije HNS-HSS-BUZ. Predstavljanje kandidature su uveličali predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak,  županijski predsjednik HNS-a i kandidat za dožupana ispred koalicije HNS-HSS-HSU Stjepan Čuraj,županijski predsjednik HSS-a Zvonko Pongrac, dogradonačelnik Grada Osijeka Vladimir Ham i načelnik Općine Jagodnjak Anđelko Balaban.

Matija Balog je diplomirani ekonomist koji se bavi turizmom i poljoprivredom kroz vlastitu tvrtku i OPG. Predsjednik je Podružnice HNS-a Bilje, nastavnik Političke akademije HNS-a i član Središnjeg odbora HNS-a. Balog je u svom obraćanju prisutne upoznao s radom Podružnice HNS-a Bilje rekavši kako uz povećanje broja članova, najvećim uspjehom smatra odličnu komunikaciju s mještankama i mještanima Općine Bilje.Rekao je kako žele provoditi drugačiju politiku – građansku, liberalnu politiku centra.

„Želimo provoditi politiku jednakih šansi – u kojoj će svatko, bez obzira gdje živi imati jednaku priliku za obrazovanje i odrastanje. Dijete iz Luga ili Kozjaka bi trebalo imati jednake uvjete kao i dijete iz Osijeka! Za početak želimo uvesti besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce – prema modelu Grada Osijeka.“poručio je Matija Balog. Kao najveći neuspjeh sadašnje vlasti  smatra propuste u povlačenju sredstava iz EU fondova.