Mario Kovač novi direktor Vodovoda

Novi direktor Baranjskog vodovoda je Mario Kovač, odlučila je danas skupština sa Markom Bogatićem na čelu, kao 50 postotnog predstavnika Belog Manastira i uz potporu Atile Bognara kao 10 postotnog predstavnika Općine Petlovac. Protiv su bili načelnik Općine Popovac Zoran Kontak i Vedran Kramarić donačelnik Općine Kneževi Vinogradi. Načelnici Općina Draž i Čeminac Stipan Šašlin i Zlatko Pinjuh napustili su sjednicu nezadovoljni činjenicom da se nije pojavio Zoran Kranjčec i činjenicom da je ponovno presudila stranačka pripadnost Maria Kovača (SDP).
Strančarenje je i dovelo Baranjski vodovod u ovakvu nezavidnu situaciju, rekli su Šašlin i Pinjuh prije napuštanja sjednice.
Unatoč njihovom odlasku Bogatić i Bognar činili su 60 posto vlasničkog udjela i izglasali Kovača za direktora. Bogatić je to obrazložio potrebom za što hitnijim izborom kako bi se potpisali ugovori neophodni za funkcioniranje tvrtke. Ipak najveća su nepoznanica reference Maria Kovača, koje je obrazložio Bogatić.

Mario Kovač je voditelj komercijale u osječkoj tvrtki Grafika 10 godina i ako se u 10 godina nije naučio posao neće ni naučiti. On je član SDP-a, a mi kao većinski vlasnici imamo pravo izabrati na čelo gradske tvrtke, čovjeka od povjerenja. Nije bilo smisla niti potrebe produžavati agoniju tvrtke,
rekao je Bogatić.

{mp3}bogaticskup{/mp3}

U ime 4 općine Popovac, Kneževi Vinogradi, Čemina i Draž stavove i zahtjeve za imenovanjem Damira Paulića govorio je načelnik Općine Popovac Zoran Kontak. Vrijeme je da stavimo politiku i stranačke pripadnosti na stranu i smatramo da danas nije izabran direktor koji ima najbolje kompetencije. Mi nismo mogli utjecati na ovu odluku, a novi direktor s obzirom na stanje u Vodovodu morat će slikovito rečeno ne samo zasukati rukave nego i skinuti majicu pa se baciti u vatru. Bojimo se kako je ovo loš izbor, rekao je Kontak.

{mp3}kontakskup{/mp3}

Nakon što je sredinom prosinca na sjednici Skupštine Baranjskog vodovoda direktor Alen Hranić je podnio ostavku, raspisan je novi natječaj za to najkontroverznije direktorsko mjesto. Od 14 prijava za novog direktora Vodovoda, samo su 4 prijave prihvaćene i to dvojice dosadašnjih direktora Zvonka Vlaheka i Damira Paulića, Đure Novoselića i Maria Kovača. Nakon što je Zoran Kranjčec jučer podnio ostavku bilo je upitno održavan je današnje sjednice, pa je imenovan na njegovo mjesto drugi dogradonačelnik Marko Bogatić. Uoči sjednice stiglo je i priopćenje Đure Novoselića, u kojem stoji kako povlači svoju prijavu na natječaj za izbor direktora Baranjskog vodovoda.

Ne želim biti sudionik “političko pravnog karnevala demokracije” na način koji to čini grad Beli Manastir i njegov gradonačelnik. O svemu ću se naknado opširnije očitovati, stoji u Novoselićevoj izjavi.