Mario Kovač u Brifingu o stanju u B. Vodovodu

Poslovanje Baranjskog vodovoda bila je tema emisije Brifing u kojoj je gost bio direktor Vodovoda Mario Kovač. Iako je u veljači najavio kako je Vodovod prva tvrtka u Baranji koja je izašla iz dugog razdoblja krize i smanjila sustege ispod milijun kuna, u ovoj emisiji  ipak je bio oprezniji. Razlog su sustege koje kreću ovih dana i koje Kovač procjenjuje na milijun kuna.

{mp3}kovac rujan{/mp3}
U ovoj i početku slijedeće godine Vodovod će nastaviti s proširivanjem vodovodne i kanalizacijske mreže. Slijedeći tijedan treba se u funkciju staviti kanalizacija na brdu jug i općinama Draž, Petlovac i Kneževi Vinogradi.

{mp3}mario investicije{/mp3}
Dio troškova Baranjskog vodovoda u slijedećim mjesecima mogao bi otići na nekoliko sudskih sporova koji se vode protiv Vodovoda. O tome je bio riječi i na Gradskom vijeću, a direktor Kovač tvrdi kako su sporovi u tijeku i da će Vodovod sudske odluke poštovati. Županijski sud nedavno je donio odluku o povratku bivšeg direktora Baranjskog vodvoda Damira Paulića na posao uz primjerenu odštetu. Presuda kaže kako je otkaz Pauliću nezakonit, a o odšteti će se raspravljati na ročištu slijedeći mjesec.