Maraton ‘Da se ne zaboravi Baranja ’91’

I ove godine održan je memorijalni maraton od Osijeka do Batine pod nazivom ˝Da se ne zaboravi Baranja ´91˝ čiji je organizator Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije, a njihov predsjednik i začetnik maratona, slatinski maratonac Pavo Tutenov rodom je iz Draža.
Maraton je održan povodom 28. godišnjice sjećanja na progonstvo i stradavanje baranjaca u Domovinskom ratu. Članovi udruge maratonaca ˝Glasnici istine˝ i njihovi prijatelji maratonci iz Baranje trčali su od Osijeka do Batine i to pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Maraton, koji nije bio natjecateljskog karaktera, krenuo je iz Osijeka s baranjske strane mosta dr. Franje Tuđmana dok je odredište bilo u Batinskoj luci na Dunavu gdje su ih već tradicionalno dočekali predstavnici općine Draž te izaslanik ministra hrvatskih branitelja. Na memorijalnom maratonu sudjelovali su maratonci iz Zagreba, Sunje, Novske, Osijeka, Kutine, Slatine, Slavonskog Broda, Josipovca, Valpova, Nove Gradiške, Virovitice, baranjski trkači iz Grabovca i Vardarca te članovi udruge maratonaca Glasnici istine. Tijekom trčanja maratonci su zastali na Biljskoj cesti, u Bilju i Kneževim Vinogradima gdje su s predstavnicima općina i udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a zastali su i u Vardarcu kod obitelji Ištvana Bočkaia, te u Grabovcu gdje ih je dočekala obitelj Grofec.

Foto:Radio Slatina