Maraton Baranja ’91.

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije˝Glasnici istine˝pod pokroviteljstvom Ministarstva Hrvatskih branitelja organizirala je u subotu 10. Memorijalni maraton  od Osijeka do Batine  pod nazivom˝Da se ne zaboravi Baranja´91 ˝. Na startu ovog Memorijalnog maratona  u Osijeku ,s ˝ baranjske strane˝ mosta okupilo se  devet  maratonaca ,osječani Elvir Rakipović,Bonny Tokić i Robert Kasumović ,Zlatko Romanović iz Antunovca ,baranjac Čaba Karakaš iz Vardarca te  članovi udruge Glasnici istine; slatinčani :Goran Draksler,Nenad Pelenić i Pavo Tutenov te Duško Štrbac iz Zagreba koji je ujedno i počasni član udruge Glasnici istine. Prije starta sve sudionike pozdravili  su u ime organizatora  inicijator ovog maratona Pavo Tutenov ,predsjednik udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije˝Glasnici istine˝te Jurica Tolj predsjednik odbora za branitelje grada Osijeka i izaslanik gradonačelnika Osijeka  Ivana Radića.
Na svom putu do Batine svake godine sudionici ovog maratona odaju počast svim poginulim i nestalim braniteljima kao i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu simboličnim paljenjem svijeća i polaganjem vijenca. Tako su ispred Drvenog križa na Biljskoj cesti paljenjem svijeća odali počast svim baranjcima poginulim u obrani grada Osijeka a također odana je počast  kod Spomen obilježja trojice poginulih osječkih branitelja. U Bilju su maratonce dočekali predstavnici općine Bilje na čelu sa predsjednikom Općinskog vijeća općine Bilje Zdenkom Jumićem. Tradicionalno sudionici ovog događaja zastaju u Vardarcu kod obitelji Bočkai , Elizabete i Ištvana koji od prvog memorijalnog maratona  2011. godine u svome domu pripremaju okrjepu maratoncima. U Kneževim Vinogradima doček i okrjepu maratoncima pripremila je općina Kneževi Vinogradi.
Na ciljnom odredištu u Batini ,u batinskoj luci na Dunavu sudionike 10,Memorijalnog maratona ˝Da se ne zaboravi Baranja ´91˝dočekali su: ispred Ministarstva  Hrvatskih branitelja Ante Blažević  izaslanik ministra Hrvatskih  branitelja Tome Medveda  te predsjednica Općinskog vijeća općine Draž Eva Balatinac kao Valentina Matijević  predsjednik odbora za branitelje grada Osijeka i izaslanik gradonačelnika grada Osijeka koji su pozdravnim riječima  i  obratili svim sudionicima ovog Memorijalnog maratona. Simboličnim puštanjem vijenca u Dunav odana je počast svim poginulim i nestalim Baranjcima u Domovinskom ratu.