‘Lovac na čudesa’

Nakon megapopularnog prvijenca “Lovac na čudesa” nije trebalo dugo čekati  Dubrovčane iz grupe Silente kako bi nam se opet obratili.

Sve je krenulo prije više od pola godine sa singlovima “Čudna ili čudesna” i “Kako misliš”, koji su osvojili medijski prostor i najavili još jednu uspješnicu ovih talentiranih autora i glazbenika. Album “Neće rijeka zrakom teći” sadrži deset potencijalnih i potentnih hitova koje će, sigurni smo, publika objeručke prihvatiti i uglas pjevati  u prepunim koncertnim prostorima diljem Lijepe naše. Naslovi koje publika još nije imala priliku poslušati poput “Sinoć su vatre bile jake”, “Neobranjivo”,  “I u mojoj i u tvojoj sobi”, “Pjesma koja samu sebe mrzi”, “Jer te imam da me boliš” svjedoče o uzbudljivom unutarnjem svijetu tekstopisca Sanina Karemehmedovića koji će se suptilno i nježno sljubiti s vokalima Tibora Karamehmedovića i Doris Kosović, nenametljivim ali prezentnim violinskim solažama Lorene Miline, uigranom ritam sekcijom Sanina Karamehmedovića i Ivuše Gojana te specifičnim zvukom proizašlog iz klavijatura Šimuna Končića. Kako bi i ovaj album dobio novu dimenziju prepoznatljivosti pobrinuo se provjereni Nikša Bratoš koji je obogatio pop-rock izričaj Silentea svježim i inovativnim produkcijskim koloritom. Kuriozitet albuma je i to što će u početku u prodaji biti dva potpuno različita dizajna omota!

Album “Neće rijeka zrakom teći” naći će se na policama glazbenih trgovina i svim drugim boljim prodajnim mjestima od danas, ponedjeljka 4. svibnja; svoje veliko koncertno predstavljanje imat će 8. i 9. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture !