Lješnjak bomba

Sastojci:

Biskvit
15 dag Revita lješnjaka, 6 bjelanjaka, 6 žlica Revita šećera, 6 žlica brašna Revita

Krema:

6 žumanjaka, 10 dag šećera, 2 Revita pudinga od vanilije, 2 žlice brašna, 1 l Revita mlijeka, 10 dag Revita šećera u prahu, 25 dag maslaca, 10 dag čokolade za kuhanje Revita
I još
30 dag Revita čokoladnog namaza, 25 dag Revita Petit beurre keksa, sok od naranče, 5 dl slatkog vrhnja

Priprema

Biskvit
Na dno kalupa za torte stavimo nasjeckane lješnjake i prelijemo smjesom od bjelanjaka, šećera i brašna te stavimo peči u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva 20 minuta. Pečeni biskvit okrenemo tako da lješnjaci budu na vrhu.
Krema
Žumanjke, šećer, puding od vanilije i brašno kuhamo u mlijeku, stalno miješajući, da se krema zgusne. Kada se ohladi, dodamo maslac pomiješan sa šećerom u prahu. Dobivenu kremu podijelimo na dva dijela, te jednoj polovici dodamo naribanu čokoladu za kuhanje.
Biskvit premažemo čokoladnim namazom, pospemo izmrvljenim keksima koje smo natopili sokom od naranče te stavimo prvo žutu, pa smeđu kremu i ukrasimo šlagom.