Kopački rit – Noć šišmiša

Noć šišmiša u Kopačkom ritu održati će se danas, 3.rujna u 18 h u otvorenom paviljonu Prijemnog centra u Kopačevu.

Ove godine obilježava se čak  dvije obljetnice:  25. godišnjica Međunarodne noći šišmiša  i 30. godišnjica Sporazuma o zaštiti europskih populacija šišmiša!

Šišmiši su jedini leteći sisavci za koje su vezane mnoge predrasude, a mi ih volimo i čuvamo zbog njihovih neobičnih navika i izgleda, odličnih letačkih sposobnosti i eholokacije, a i zato jer nas štite od prekomjernog broja insekata.

Program:

  1. Sve što ste oduvijek željeli znati o šišmišima! – prezentacija zanimljivih životnih navika šišmiša
  2. Susret sa šišmišem Ehom i njegovom prijateljicom Mici: saznat ćemo gdje su bili i što su radili od našeg zadnjeg viđenja!
  3. Brojne zabavne i edukativne radionice i igre (pravimo „uhočuve”, šišmiše od tekstila, bojamo, pravimo slike od pijeska, učimo napraviti kućicu za šišmiše i igramo jumbo igre na otvorenom)
  4. Gledanje noćnog neba s članovima Astronomskog društva iz Valpova.
  5. Vožnja vlakićem u potrazi za šišmišima pomoću bat detektora.

Događanje je besplatno i  odvijati će se uz poštivanje epidemioloških mjera, pa molimo sve da ponesu svoje maske koje ćemo poslije ukrasiti šišmišima!

Broj sudionika je ograničen, pa molimo da potvrdu svog sudjelovanja s brojem odraslih osoba i djece (uz navod dobi djece) pošaljete na e mail adresu: dora.horvatic@pp-kopacki-rit.hr ili se javite na telefon broj 031/285-371 od 8 do 16h.