Kontak u Brifingu

U jučerašnjoj emisiji Lokal načelnik Općine Popovac Zoran Kontak sažeo je problematiku svih baranjskih općina u odnosu na centralnu vlast. Iznio je niz primjera od ukidanja poreznih olakšica pa do PDV-a, koji odlazi u Zagreb, a malo se vraća.  
Općine nisu oslobođene plaćanja PDV-a, tako da smo za gradnju Doma kulture u Kneževu od milijun kuna platili četvrtinu državi, istaknuo je Kontak.
{mp3}kontak brifing{/mp3}    
Problem je i sa HEP-om koji za gradnju sustava javne rasvjete traži sudjelovanje od 30 posto i na to još PDV, što je za nas nemoguće platiti. Neki službeniku Zagrebu je rekao da to tako može i HEP se toga slijepo drži, a investicije stoje. U Općini Popovac kreće gradnja Doma u Kneževu, a u tom se mjestu čeka početak priključivanja građana na sustav vodoopskrbe.
U Kneževu je problem sa vlasništvom stanova koji su uglavnom državni, dio je Beljski,  općinsko je samo groblje, a održavamo sve površine. Osim toga najveći dio Kneževčana u statusu je socijalnih slučajeva. Problem je i sa bankom koja je vlasnik najvećeg dijela objekata u Kneževu, a objekti propadaju, unatoč našim traženjima da s bar dio prepusti Općini, dodao je Kontak.
Nedavno je Popovcac dobio Wi Fi mrežu, kreće uređenje Parka u Kneževu, nogostupi i ostale manje investicije.