Kontak o stanju u Općini Popovac

Općina Popovac ima niz specifičnosti u odnosu na ostale općine prije svega zbog brojnih nekretnina koje propadaju, a u vlasništvu su banaka i države. Osim toga demografska slika je sve lošija, a općina pokušava uz skromni proračun raznim mjerama pomoći mladim obiteljima. Načelnik Općine Popovac Zoran Kontak u emisiji Brifing naglasio je kako je uvjeren da općina ima perspektivu u turizmu, posebno kada se slijedeće godine završi cesta Popovac- Kamenac.

{mp3}2019/kontak projekti{/mp3}

Demografsko stanje ne odudara puno od ostalih općina na istoku Hrvatske, jer je prema grubim procjenama otišlo oko 400 osoba. Općina je donijela niz mjera kako bi pomogla mladim obiteljima i popravila demografski pad. Plan je i aktivacija vrtića, ali ne kroz novi objekt, već u sklopu škole ili na neki povoljniji način, jer je svega 10 djece vrtićke dobi. Uvedene su brojne subvencije za novorođenčad, studente i učenike, a u planu je pomoć obiteljima pri kupnju prve nekretnine.

{mp3}2019/kontak mjere{/mp3}

Načelnik Kontak naglasio je kako se problem nekretnina, prije svega u Kneževu pomakao dolaskom ministra Marića na čelo ministarstva državne imovine, tako da je riješavanje dijela nekretnina u planu. Osim toga veliki su planovi za stanove u Kneževu i ideja je da se izgradi jedna zgrada za mještane  koji žive u najlošijim uvjetima.

{mp3}2019/kontak objekti{/mp3}