Komemoracije za biljske branitelje

Općina Bilje svake godine obilježava 3. rujna – Dan sjećanja na 21-nog poginulog i nestalog branitelja Bilja. Na taj dan 1991. godine, poginulo je 11 branitelja Bilja, dragovoljaca, pripadnika tadašnje biljske satnije ZNG-a RH, a devet ih je odvedeno i ubijeno. Njihova su tijela kasnije ekshumirana na raznim stratištima, dok se jedan branitelj još uvijek vodi kao nestao.
Program Dana sjećanja počet će u četvrtak u 8 i 30 sati u dvorištu Općine Bilje okupljanjem predstavnika Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnika lokalne vlasti, članova obitelji poginulih i nestalih branitelja i suboraca zainteresiranih za obilazak groblja u Osijeku i Bilju.
U 9 sati komemoracija će biti održana na Centralnom groblju, u 9 i 45 na Retfalačkom, u 11 sati na mjesnom groblju u Bilju gdje će nakon polaganja vijenaca kod spomen obilježja „GOLUBICA“, biti zapaljene svijeće uz molitvu za sve poginule i nestale branitelje. U 18 sati je sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u župnoj crkvi u Bilju, a u 18 i 45 sati predviđen je mimohod Ulicom kralja Zvonimira do lokacije spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja, gdje će biti održana komemoracija uz molitvu vlč. Ivana Petričevića.