Kiša, tuča i blatne bujice. Ponovno izdano žuto upozorenje..

Jaka kiša i grmljavina, a mjestimice i tuča, zahvatili su u utorak oko 14 sati šire područje Grada Belog Manastira. Nevrijeme je pogodilo cijelu Osječko-baranjsku županiju, ali osim vatrogasnih intervencija nema dojava o većim štetama.

Osječki Centar 112 zaprimio je dojave o vatrogasnim intervencijama ispumpavanja vode iz podruma i stambenih objekata te sanaciji kanalske mreže na području Belog Manastira, Valpova i Donjeg Miholjca.

Zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom vremenu, viši djelovi Belog Manastira suočili su se blatnim bujicama, a zbog vode je bio zatvoren dio državne ceste D-517, odnosno podvožnjak na ulazu u Beli Manastir.

Državni hidrometeorološki zavod i za srijedu je izdao žuto upozorenje što znači kako se očekuje potencijalno opasno vrijeme. U drugom dijelu dana mogući su lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine je 40-60 %.

BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, upozoravaju iz DHMZ.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob obišao je kritična mjesta i naglasio kako ovakva nepogoda do sada nije zabilježena na području Grada.

Slavka Salonja iz Belog Manastira javila nam se u program Radio Baranje, kaže kako joj je uništen stambeni dio kuće te da se nada da ovakvih padalina neće više biti. Ustupila nam je snimke kako je to jučer izgledalo…

Slavka Salonja u programu Radio Baranje

Vatrogasni zapovjednik Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec za Dnevnik.hr izjavio je kako je bujičnom poplavom pogođeno više od 30 obiteljskih kuća, ukupno je bilo 38 intervencija, a na teren je izašlo 27 vatrogasaca s 17 pumpi i osam vozila. “Bujica koja je s Banovog brda povukla velike količine blata slijevala se u Beli Manastir. Blato je ušlo u podrume i obiteljske kuće” rekao je Pakšec.