Kim feat. Kristian – Korak ispred vremena

Kim Verson snimila je duet s Kristianom Maroltom kojeg smo imali priliku upoznati kroz cover pjesme ‘Ne daj’, a njegov glas i interpretacija su se itekako svidjeli Kim što je i na kraju rezultiralo ovom suradnjom.

Nakon zadnjeg objavljenog singla ‘Divlji i slobodni’ s kojim je Kim Verson nastupila na prošlogodišnjem CMC festivalu, ovaj put se odlučila za duet s Kristianom Maroltom za pjesmu ‘Korak ispred vremena’. Kristiana Marolta smo imali priliku upoznati u posljednoj sezoni showa ‘The Voice’ i kroz cover pjesme ‘Ne daj’, a njegov glas i interpretacija su se itekako svidjeli Kim što je i na kraju rezultiralo ovom suradnjom.

‘Pjesma se dogodila prije nekoliko godina i tražila je svoj put sve do sada.Teško mi je objasniti način na koji je izašla iz mene, ali mogu reći da su to bili trenutci kada sam se prepustila potpunom jedinstvu sa samom sobom. S vremenom sam shvatila da je ova pjesma baš idealna za duet kako bi dobila jednu drugu dimenziju. Kada sam čula i vidjela Kikijevu fenomenalnu obradu dobro poznate stvari ‘Supergirl’, znala sam da je kompletna njegova pojava, karizma, afinitet i vokal upravo ono što sam cijelo vrijeme tražila. Pjesmom je bio oduševljen na prvo slušanje zbog čega sam bila jako sretna, a još veća fora bila je kada mi je u tom trenutku pokazao zaslon na mobitelu na kojem se nalazio prikaz ljubičaste ruže. To je bilo to. Ruža ljubičaste boje koja se spominje u tekstu simbol je posebnosti, snage, krhkosti i duhovnosti. Velika je sreća kada isti nađu iste. Kada čovjek pronađe sebe i svoju ružu ljubičaste boje unatoč borbama i previranjima, tada ispuni svoju svrhu postojanja. I tada je korak ispred vremena.” – rekla je Kim.

Kristianu se se ova pjesma svidjela već pri prvom slušanju jer se i sam pronašao u njoj:

”Pjesmu sam doživio kao odraz surove realnosti koja je ponekad tmurna, a ponekad bajkovita. Sve je to život. Ono što sam ja izvukao iz nje je snažna poruka da ljubav rijetka i velika poput ove ima moć promijeniti čovjeka. Povući ga sa ruba egzistencije na sigurno. Na neki način je ova suradnja s Kim učinila to za mene. Pristupila mi je s pjesmom u periodu duševne krize i kroz proces kreiranja i snimanja počeo sam usvajati poruku. Mislim da izvlačimo najbolje jedno iz drugog, a takvi odnosi su stvarno rijetki. Baš poput ljubičaste ruže.”

Izvor: dnevnik.hr