Kedmenec u Brifingu o Fondu, sanaciji i Dramlju

Tvrtka Stanouprava prije 5 godina skrbila je o 2.500 stanova na području Baranje, a danas oko 1.700, jer su se u međuvremenu na tržištu pojavile brojne tvrtke koje se bave istim poslom, pa su se stanari odlučili promijeniti tvrtku. Krajem prošle godine Stanouprava je završila prikupljanje suglasnosti u nekoliko višestambenih zgrada, kako bi zgrade bile nominirane za energetsku obnovu u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dokumentacija je prikupljena, ali problem je u Fondu, jer s obzirom da je u tijeku ustroj državnih tijela nakon smjena vlasti, projekti su na čekanju.
Za sada smo na čekanju sa tri projekta, odnosno tri zgrade, a kada će na red doći zgrade u ostalim dijelovima Baranje još je upitno. Radi se o dvije zgrade u Belom Manastiru i jednom  u Batini,  rekao direktor Stanouprave Vladimir Kedmenec u emisiji Brifing.
{mp3}kedmenec brifing{/mp3}
Kedmenec je naveo kako se godinama pokušavaju riješiti ravni krovovi, a završena je samo sanacija krova na zgradi na Trgu slobode 18. Najveći su problem dvije tzv. Ljepotice u Belom Manastiru i Dardi, gdje postoji niz terasa na više razina međusobno nepovezanih. Najbolje bi rješenje bilo stavljanje kosog krova, ali to ne dopušta projektant. Ovaj tjedan će biti održan još jedan sastanak vezan za ljetovanje u vili Baranja u Dramlju, kako bi se riješio najveći problem vojničkih kreveta.
Sve je ostalo riješeno, djeca mogu ljetovati, međutim uvjet inspekcije su drveni kreveti, kako bi se vila mogla preregistrirati u hostel, što je uvjet za ljetovanje Udruga, naglasio je Kedmenec.
{mp3}vlado dramalj{/mp3}